Skrivet av: bibelfjall1011 | 30 mars, 2011

våren är på väg..

Hallå trogna bloggläsare. vi vill börja med en ursäkt för vårt oerhört ofrekveta blogguppdaterande. det känns trist att vi varit så dåliga på att delge er våra fantastiska upplevelser av bibeln, fjället och mötet. men här kommer ett försök till gottgöring, där vi ska skriva lite om vad vi fyller dagarna med i hemavan, umfors etc etc etc.

i skrivade stund befinner vi (johanna e, emelie, micke) på fritidsgården i tärna. här spelar vi pingis, billjard, bryter arm och lyssar på roliga svenska ord tillsammans med ungdomera från bydgen. tidigare har vi varit på konfa-undervisning och fått oss några härliga timmar i pisten, också dessa delar av kursdelen mötet. ”mötet” har pågått sen sportlovet, och är ett väldigt uppskattat inslag i skolan då det innebär mycket kontakt med ortsbor och turister, samt en hel del fin åkning. några av oss har t ex varit i Storuman, Lycksele och i Vännäs där vi hjälpt till på tonår, hållt andakter och gudstjänster, scoutat och varit skicart-instruktörer.

vår bibelkunskap har påökats ytterligare med hjälp av diverse gästföreläsare b la olof edsinger, maria camnerin, anders sjöberg och magdalena omnell, dessutom allas vår elisabeth som just lämnat oss efter sitt andra session om paulus och hans resor. med andra ord så är vi alltjämt nöjda med vår undervisning och tycker att det är liite trist att det är mindre än halva terminen kvar..

bivackturen som vi sett fram emot evinnerligen har blivit ytterligare framskjuten till v 14 p ga allt mellan himmel och jord, mestadels väder. en liten anekdot angående detta är att vi som substitut fick traska i ruttjebäcken i torsdags som enligt mojo ”aldrig är för dåligt väder för att gå i”, så på med stighudar (och snöskor) och iväg. i början var allt frid och fröjd, men efter 700 meter satte vädergudarna sig emot oss (nej förresten, sånt tror vi inte på) och det började snöa och storma nåt så fruktulöst mycket att mackorna vi åt bestod till 70 % snö och klasskompisarna som satt i andra änden av snösoffan bara försvann in i dimman. trotts detta hördes outtröttliga och glada utrop från mojo i form av ”jiiihaaaa” och ”vi bor här!”. efter fikat gick vi hem utan ett enda finåk i den beryktade offpisten.

fjället är oberäkneligt, glöm aldrig det!

vi trivs alltså fortfarande alla tiders, särskillt nu när solen tittar fram och inte går ner förrän 8 på kvällen. Puss och kräm från freedenuoall emdjölee och eriiicksson jOOhanna

bara för att ni trugar: http://lexin2.nada.kth.se/lexin/#searchinfo=both,swe_swe,bajs;


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: