Skrivet av: bibelfjall1011 | 19 januari, 2011

Nytt år, nya möjligheter

Nu är vi tillbaka i Hemavan. Vi har flyttat från SMU Fjällgård till Umforsgården. Där har vi inget internet (än), vilket förklarar det obefintliga bloggandet! Här kommer en kort sammanfattning av vad vi gjort hittills på terminen.

Första dagen ägnades åt flytten. Vi bar kartonger och packade upp. Det är 1,5 mil från Hemavan till Umfors, vilket avstånd vi kommer flänga fram och tillbaka var eviga dag i två inte alltför nya minibussar som strejkar ibland, t ex när det är mindre än 25 minus. Nåväl, det ska nog gå med Guds hjälp.

När vi var installerade och klara på Umfors, som för övrigt är en jättemysig konferensgård ute i ingenstans, började vår bibelundervisning med Anki då vi läste om de poetiska böckerna i bibeln. Mycket intressanta böcker och mycket peotisk begåvning i klassen då många valde att författa egenkomponerade dikter när vi skulle redovisa de böcker vi fokuserat på i grupper om 2 och 2. Emanuel hade gjort en riktigt sentimental och adjektivrik skildring av hur det är att bemästra en bil, vilket gav iaf mig större förståelse över denna passion som pojken har för fordon på hjul.

På fjälldelen fick vi lära oss om laviner. Vi fick öva oss i att söka med transcievers och reccosökare, vilket var svårare än man kan tro.  Ska dessa hjälpmedel ha någon chans att hitta en snöbegraven vän krävs enorm övning och snabbhet. Dessutom krävs det att både sökare och mottagare finns på plats. Snön blir även stenhård, så har man ingen spade med sig är det totalkört. Vi fick kort och gott lära oss att laviner är det bäst att inte hamna i. Därför fick vi lära oss hur man bedömer riskerna INNAN för att undvika dem.

Helgen ägnades åt skid/snowboardåkning och softande i Umfors. Att utforska byn tog ca en halvtimme inklusive att handla på Gränslöst. Johanna E:s syster var och hälsade på i helgen. Detta gjorde även personal och lärare från Hemavan med medtaget inflyttningsfika! Den första veckan blev bra, helt enkelt.

Hittills har denna vecka 3 bjudit oss på massor av ny kunskap om profeterna i bibeln och i dagens samhälle! Riktigt lärorikt med först varsin redovisning av de mindra profeterna i bibeln, dessutom ett något provokativt och väldigt inspirerande entimmessamtal på skype med fredsaktivisten Annika. Därefter följde intressanta diskussioner samt bönegruppssamlingar. Väldigt givande bibelkunskap alltså!

Nu är vi ett gäng som ska bege oss ut i längdspåren och få några kilometer i benen innan Fridas och Johanna E:s januaribad äger rum. Det ska bli en spännande och förhoppningsvis kylig upplevelse, dock så är vi väldigt tacksamma över att temperaturan står på -7 iställer för -28 som det gjorde i helgen.

Det var allt för denna gången, hoppas ni följer oss här på bloggen och kommentera gärna! Allt gott önskar Frida och Johanna E

 


Responses

  1. Härligt att höra att ni är igång igen och att ni har installerat er i Umforsgården. Jag hoppas att det ska bli bra för er även där. /Kristoffer

  2. Åh de dikterna hade jag velat höra!!
    Vi ses i mitten av Februari!!

    Fröken Ståhlberg : )

    • Det kanske kan bli verklighet här på bloggen! Den som väntar på nåt gott…..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: