Skrivet av: bibelfjall1011 | 25 november, 2010

det är ingen skam att sno

för första gången i bibelfjälls historia har vi blivit varse om det berömda norska uttrycket ”det är ingen skam att sno” (sno=vända om, gå tillbaka). vi skulle nämligen upp på fjället för vår första riktiga tur med skidor. målet var att färdas de 10 km och ca 700 höjdmeterna till viterskalsstugan för att tillbringa natten där och sedan skida tillbaka på kungsleden tillbaka hit, till annexus braxus. MEN, när vi steg upp i morse stod temperaturan på -30.9 grader. ganska kallt med andra ord. detta medförde lite smärre justeringar i färdplan, men halv 11 spännande vi fast skidorna på ryggsäcken och vandrade upp för centrumbacken till kungsleden för att sätta på turskidorna och därefter börja vår färd mot viterskalet. när vi 3 h och 4 km senareåt lunch bestämde mojo i enväldig demokrati att vi skulle vända för att göra ytterligare en dagstur med skidorna imorgon.

Trotts en del besvikelse från olika håll i klassen var vi ändå nöjda med en riktigt vacker och härlig tur på kalfjället. vissa av oss fick t om uppleva och bevittna en lavin då mojo skulle åka först ut för en platå och visa vägen. tätt följt av Emanuel och därefter besökte även Joel och Kajsa platsen där lavinen lösts ut. En annan spännande upplevelse var när vi på turskidor (längdskidliknande) skulle ta oss ner till gården igen via centrumbacken. Det var länge sen vi bjöds på så mycket skratt, framförallt tack vare Joel och Josef som dagen till ära bar ”vita blixten”, ett par antika träskidor som snart blir k-märkta och som säkert fanns långt innan Gustav Vasa.

Nu är vi i alla fall tillbaka och ska till bastun och tina upp våra frusna själar, därefter blir till att äta upp morgonsdagens tänkta matsäck och kolla på bonde söker fru, bra kväll med andra ord.

sen vi senast författade något på bloggen har vi haft en massa kul för oss. En hel del skidor och bräda har åkts, vi har lärt oss en massa om Jesus: hans liv, liknelser och undervisning, dessutom har vi haft hand om vår första gudstjänst i Tärna, vilket gick jättebra och var hur kul som helst, trots att det var domsöndag.

Här följer lite bilder från dagens färd.

Allt gott önskar fjällbiblarna genom Johanna E.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Responses

  1. Vad ni är fina : )

  2. Ser härligt ut, men misstänker att det var förståndigast att vända tillbaka till värmen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: