Skrivet av: bibelfjall1011 | 14 november, 2010

Storstadsvecka och träningsvärk

Hemma igen i ett vintrigt Hemavan efter lov och storstadsvecka i Ume. Känns minst sagt spännande att åka från vinter till höst och sen tillbaka till vinter igen. Så var det i alla fall för mig som kommer söderifrån.

Tänkte berätta lite vad vi gjort senaste veckan i Ume. Som Frida skrivit var vi en kväll på Blå träffen så det får ni läsa om i hennes inlägg. Hela veckan började med incheckning på KFUM:s vandrarhem och mat i Vasakyrkan, fantastiskt gott Elisabet. Måndagen ägnade vi sen åt guidad kyrktur i stan, det vill säga vi gick runt och tittade på och i många av kyrkorna runt om kring. På kvällen tog vi bussen/bilen ut till Bodbyn 21 (tror numret stämmer) till familjen Bergner och blev där bjudna på oerhört god mat och en allmänt trevlig kväll, det tackar vi för.

Vi har hunnit med ganska mycket så det blir ingen ingående redovisning. Vi har besökt Sjukhuskyrkan och fått veta lite mer om hur de jobbar och varför de befinner sig just på sjukhuset. En kväll var vi på universitetet på Credos grubbelcafé. Credo är en kristen grupp på högskolan/universitet och just grubbelcafét vi var på innebar att en person snackade ett tag och la fram några frågeställningar som vi sedan skulle diskutera tillsammans i smågrupper. Personligen tyckte jag att det var lite svårt att hänga med i resonemanget från början för både bredvid och bakom mig satt det folk som tolkade till engelska. Det var ju bra och roligt att där var personer från alla möjliga håll i världen. Jag hamnade i en grupp med två etiopier, en mormon från USA och några från Bibelfjäll. Blev peppad att gå med i någon liknande grupp i framtiden när/om jag pluggar på högskolan.

Vi var och fikade på EFS och fick se var de höll till. Fika blev det också hos Bilda (vi hann fika mycket denna veckan) och där pratade vi om vår kommande resa till Israel, kopierade våra pass och fyllde i papper. Nu är vi nästan helt förberedda för det heliga landet. Måste säga att vi mött inspirerande och härliga människor varje dag. En av dem är Magdalena som jobbar på Öppen Gemenskap. Deras arbete går ut på att hjälpa utsatta människor i samhället, lite som RIA men ändå annorlunda. ÖG ägs av några lokala församlingar och Umeå kommun. Vill ni veta mer kan ni gå in på deras hemsida www.oppengemenskap.se. Vi sponsrade dem lite när vi köpte varsin t-shirt med deras budskap tryckt på ”Alla människor är viktiga. Alla dagar.” Så sjukt bra.

Det var lite om veckan i Umeå, vi hann med en hel del till men det kanske kommer en annan gång.. I fredags åkte ungefär halva klassen hemåt medan de andra stannade för konferensen Livsväg som pågick under helgen. Vi som längtade till Hemavan hade en lugn fredagkväll med filmmys och popcorn. Så fort vi vaknade lördag morgon åt vi frulle och sen var det på med skidorna/brädan för att ta sig ner och köpa säsongskort. Resten av dagen tillbringades sen i Centrumbacken med paus för gemensam lunch. Sikten var inte den bästa i backen eftersom det flög snö från kanonerna i backen bredvid men det hindrade inte oss. En lift och en backe öppen, ingen kö och inte särskilt mycket folk så gårdagen var riktigt härlig. Jag passade på att åka skidor innan lunch och snowboard efter. Det medförde viss träningsvärk känner jag idag :S men det är sånt man får stå ut med. Nu är det dags att ta sig ut igen. Linda och Josef är därute i snön så jag ska se om jag hittar dem. Borde dock inte vara så svårt med tanke på den enda öppna backen..

/Johanna H


Responses

  1. Hej.
    Måste bara få säga att jag blir både inspirerad och glad över att läsa om era upplevelser och erfarenheter såväl i Hemavan med omnejd (grottor och glaciärer!) som i storstan (kyrkor, Universitet och studieförbund, ja, Bilda förstås:-)
    Fortsätt er unika folkhögskoletid i frid!
    /Rolf


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: